lauantai 29. lokakuuta 2016

PIKABLOGGAUS: Heti alkusyksystä oli yökoulua

Syksyllä 2016 aloittivat samaan aikaan opinnot Koskenalantiellä ennätyksellisesti kolme ensihoitoon orientoitunutta ryhmää. Kokeilun hengessä alkusyksyyn sijoittuvasta ensihoidon osaamisalan uudesta orientoivasta työssäoppimisjaksosta johtuen Ensihoitotiimin opettajat päättivät järjestää koko poppoolle (>70 opiskelijaa ja 4 opea) yökoulun.

Yökoulun teemaksi valittiin "Ensihoidon Survival" -teema. Kuvan alareunassa ovat kaikki 10 heimoa. Heimoilla oli luonnollisesti nimet, oma leirialue liikuntasalissa ja TAKEAWAY toteemipaalu luonnon antimista tehtynä.

Tavoite yökoululle oli ryhmäyttää opintojen eri vaiheessa olevat ryhmät sekaisin ja ennen kaikkia saavuttaa ensihoidollisten taitojen osalta sellainen taitotaso, että on työ- ja potilasturvallista mennä alkusyksyyn ajoittuvaan ensihoidolliseen orientoivaan työssäoppimiseen. Orientoivalla työssäoppimisella tavoiteltiin opiskelijoille tarttumapintaa akuuttiasioiden opiskeluun. Nopeiten suhteutettuna opintojen aloitukseen tämä orientoiva työssäoppiminen tuli vastaan 8/2016 aloittaneelle 5QS16PEKKO ryhmälle. Heillä oli koulua ainoastaan viisi täyttä viikkoa ja sitten oli viikko työssäoppimista ensiapupoleilla, akuuteilla osastoilla ja ambulanssissa.

Tavoitteet täyttyivat hienosti yökoulun sekä orientoivan työssäoppimisen osalta. Mitä yökoulussa tapahtui? Noooo. Syötiin, yritettiin nukkua, vartioitiin koulua, päivystettiin "ambulanssissa" ja ajettiin lukematon määrä "keikkaa" koulun sisällä yön aikana. Valona oli tietysti otsalamput ja eväänä sipsejä. Makkarat paistettiin illalla ja päivällä treenattii taitopajatyyppisesti erilaisia ensihoidollisia taitoja. Ellen ihan väärin muista, niin joku saattoi ehkä nukahtaa hetkeksi. Nukahtanut ei ollut ainakaan meidän kylmäkalleEino (73kg).

Rispektiä voittaneelle heimolle!

-opePasi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

THE END

1.9.2018 Saku syyskisojen ensiapupäivystys kokeiluryhmän ja uuden ryhmän toimesta Tämä on viimeinen blogikirjoitus tähän Seinäjoen koul...