keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Ammattiin kasvetaan perusasioiden kautta...

Vuonna 2016 elokuussa aloittanut PEKKO-ryhmä tekaisi nopeatempoisesti EA1 kurssin. Oppilaitoksen ja "maallikoiden" EA1 kurssissa voi olla pieniä eroja. Isoin ero on siinä, että osa tunneista toteutetaan yhden ETK:n (ensiavun ja terveystiedon kouluttaja) johdolla koko isolle ryhmälle. Lisäksi osa tunneista on ns. jakotunteja, jolloin ryhmä puolitetaan ja oppimista on ohjailemassa toinenkin ETK. Kyseisen ryhmän EA1 kurssilla kasvettiin taas harppaus kohti ammattilaisuutta. Osaa asioista katsottiin maallikkonäkökulmasta ja osassa raotettiin ammattilaisuusverhoa. Tavoitteena oli tiukasti perusasioiden ymmärtäminen ja käden taitojen harjaantuminen. Kaikille tuli selväksi, että jos ihminen ei hengitä normaalisti, niin sitten voi vaikka...


Mitä mietteitä opiskelijoilla heti tuoreeltaan EA-kurssin jälkeen? Tiedustelu toteutettiin taas meidän yhteisen ja salaisen FB ryhmän kautta.

Tosi hyvä, että oli teoriaa ja tekemistä sopivassa suhteessa. Hengityksen seuraamista pitää tehdä koko ajan, koska siihen voi tulla muutoksia silmänräpäyksessä! Tuttuja asioita, mitä ei voi koskaan kerrata liikaa, jotta ne tulee selkärangasta, kun siihen tulee tarve. (Emmi)

EA1 oli hyvä tiivis paketti paljon käytäntöä että teoriaa. Vaikka kurssi tapahtuikin maallikon näkökulmasta, en voinut välttyä ammattia kohtaan innostumisesta. Askelta taas lähempänä! (Milla)

Sopivasti oli teoriaa ja käytännön harjoituksia kurssilla. Hengityksen tarkkailun tärkeyden ja vaikeuden huomasi hyvin harjoituksissa, sitä ei voi ikinä painottaa liikaa. Tuli huomattua myös sen tärkeys, kun auttajia on enemmän kuin yksi, että joku porukasta ottaa johtovastuun itselleen. (Outi)

-opePasi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

THE END

1.9.2018 Saku syyskisojen ensiapupäivystys kokeiluryhmän ja uuden ryhmän toimesta Tämä on viimeinen blogikirjoitus tähän Seinäjoen koul...